Billig Asus nettbrett!

Asus kommer snart til å slippe sitt 8 tommers Asus Eee Note EA800 nettbrett i USA og prisen kommer til å bli under 200$ over dammen. Det vil i utgangspunktet si at Asus brettet bør kunne bli priset under 1 500 kroner her til lands, og det er ikke galt i det hele tatt! Hvordan kan det være mulig?

Notatblokk?

Asus målgruppe med Eee Note ser ut til å være folk som trenger noe de kan notere på mens de er på farten. Eee Note har i tillegg installert OCR programvare som skal kunne kjenne igjen håndskrevet tekst for å utvide bruksområdet. Evernote er også isntallert og kombinert med trådløst nett så vil du lett kunne hente opp notatene dine fra en hvilken som helst annen enhet som også har Evernote installert. Som HTC Flyer så har også Eee Note selvsagt også lagt ved en pekepenn til brettet.

Solid!

Det skal etter ryktene være en svært så solid og velbygd enhet Asus har kommet opp med denne gangen. Den bør jo på den annen side også være solid når valget av målgruppe i utgangspunktet er folk på farten. Da egner det seg dårlig med ett brett som kun består av dårlig plastikk.

Hva så med prisen?

Alt dette virker jo svært så positivt, så hvordan kan Asus forsvare å selge Eee Note så billig? Vel for det første så er det ikke fargeskjerm! Det kan jo virke temmelig håpløst idag, men skjermen trenger ikke baklys og skal være svært lesbar. Ett annet moment er at operativsystemet er en egenutviklet og tilpasset Linux variant, og dermed blir det tydeligvis ikke voldsomme utgifter til utvikling. Ellers har brettet litt begrenset maskinvare i forhold til konkurenter som Motorola XOOM og andre, men målet er altså ikke å konkurere med disse ettersom bruksområdet er helt forskjellig.

Kilde: slashgear

Les også: Firefox for Android og Ekstrem ekstern hardisk!